Ovärderlig insikt och transparens med kundomdömen – Nordvik Bolig tar mäklarbranschen till nästa nivå

Nordvik Bolig satsar digitalt med både kundomdömen och egen app för att förändra hela mäklarbranschen. I dag får de feedback från i genomsnitt 40% av kunderna!

Nordvik Bolig vill sticka ut genom att skapa nya lösningar och bidra till transparens i en ganska traditionell bransch. Målet är att göra det lättare för kunderna att fatta informativa beslut. «Vi ville få kvalitativ data och verkligen ta reda på vad kunderna tycker om våra tjänster, » berättar Bjørnar Førre Skogstø, chef för innovation och digitala tjänster. «Inledningsvis för att använda insikten internt, men nu visar vi också upp våra resultat öppet. »

Nordvik Bolig bruker Lipscore til å måle kundetilfredshet

Plockar marknadsandelar

Den norska mäklarkedjan Nordvik Bolig har i dag 29 självständiga franchisetagare. Antalet kontor har fördubblats sedan 2018 och marknadsandelen ligger på 7–8% i Norge. Men tittar man isolerat på huvudstaden, Oslo, var Nordvik Bolig den näst största mäklarkedjan 2022. Den stora tillväxten beror på flera saker. Bland annat på man öppnat fler mäklarkontor men också på att man fått in fler kunder till de befintliga mäklarna. Hur tillväxten kommer att se ut fortsättningsvis är Bjørnar naturligtvis väldigt nyfiken på. Särskilt med tanke på deras stora digitala satsning som de hoppas kan attrahera nyutbildade mäklare. «När vi rekryterar uppfattas vi som ett företag som både satsar på människor och teknologi. Och nu kan vi öppet visa att det är så. »

Stor digital satsning

Bjørnar beskriver hur tanken om att vilja veta mer om kunderna alltid har funnits där. «Vi ville få mer insikt om våra kunder och vad de tycker om våra mäklare och tjänster, men också hur vi kan förbättra oss”. Inledningsvis var tanken att man skulle bygga en egen lösning för att samla in feedback. “Men det är en sak att skaffa datan och en helt annan att använda den och kunna tjäna pengar på den. Därför började vi titta efter en extern leverantör. » Att valet föll på Lipscore hade både med rekommendationer och Lipscores bakgrund att göra.

E-handelslösning på ett nytt sätt

«Det var en stor fördel för oss att Lipscores är norskt eftersom vi ville använda tjänsten på ett lite annorlunda sätt än deras typiska e-handelskunder. Och eftersom produkten som kunderna betygsätter i det här fallet är mäklare – det vill säga personer, inte några fysiska föremål – så behöver man tänka till när det gäller vilken lösning man väljer. Vi valde Lipscore eftersom både produkten och tjänsten såg bra ut och det kändes tryggt med en leverantör som förstår hur det är att vara mäklare i Norge. »

Nästan hälften lämnar feedback

I dag samlar Nordvik Bolig in både betyg och recensioner efter avslutad bostadsförsäljning. Det innebär att säljaren efter avslutad försäljning får ett mejl med möjlighet att ge ett betyg mellan 1–5 samt en skriven recension. På så vis kan mäklarkedjan samla in omdömen för både enskilda mäklare och totalt för olika mäklarkontor. Sedan starten med Lipscore för ungefär ett år sedan har de fått in hela 3 148 betyg och 1 981 recensioner. Svarsfrekvensen ligger på skyhöga 40%, vilket betyder att nästan hälften av alla kunder väljer att ge ett omdöme. «Nästan alla våra mäklare har en rating och review idag och den genomsnittliga ratingen för hela Nordvik Bolig ligger på imponerande 4,82! »

Nordvik Academy & Nordvikappen

Den efterlängtade insikten och kunddatan använder Nordvik Bolig aktivt på flera olika sätt. Bland annat följer de noga upp på dåliga omdömen och använder insikten för att förbättra den träning och undervisning som mäklarna får i Nordvik Academy. Responsen från branschen har varit väldigt fin. «Många tycker att det är kul att Nordvik Bolig har tagit det första steget. Kanske förändrar det hela mäklarbranschen inom de kommande åren! »

Mäklarkedjan har också utvecklat en egen app där den totala ratingen visas. I appen kan kunderna inte bara se vad andra tycker om Nordvik Bolig som mäklare. Utan också följa sin egen resa under en bostadsaffär.

First movers med konkurrensfördelar

«Det är inte nytt att använda betyg och recensioner – men det är nytt i den här branschen. Vi trodde att vi gjorde ett bra jobb som mäklare. Men vi kunde ju inte veta det förrän vi började göra mätningar, » förklarar Bjørnar. Redan från början har betygen varit höga och mäklarkedjan ville utnyttja positionen som first movers genom att visa resultaten för omvärlden. «Det handlar inte bara om att vara först med något nytt utan också om att visa upp det. Därför la vi upp vår totala score på hemsidan. Det är helt klart en konkurrensfördel för oss – det finns ingen annan i branschen som gör det! »

Ökat engagemang bland mäklarna

Nordvik Bolig kommunicerar löpande med sina mäklarkontor och följer upp på både bra och mindre bra recensioner. På varje kontor finns det i dag ett internt dashboard där varje ledare har tillgång till kontorets och mäklarnas omdömen. Samtidigt får mäklarna också tillgång till sina egna omdömen. «Vi ser att mäklarna blir alltmer peppade och det har skett en positiv förändring i engagemanget. Den årliga prisutdelningen till årets mäklare har nu också fått sällskap av årets mäklare med högst kundnöjdhet! »

Som något helt nytt visar Nordvik Boligs mäklarkontor i Drammen upp alla sina mäklares omdömen på sin egen hemsida. Det ger total transparens, vilket var ett önskemål från medarbetarna själva. De ser de bra betygen som en stor konkurrensfördel som bör visas upp för kunderna. Bjørnar betonar att det kommer att vara upp till varje mäklarkontor att själva bestämma om man vill publicera de enskilda mäklarnas omdömen.

Kan få ännu mer feedback i framtiden

När man, som Nordvik Bolig, vill bli känd som den digitala, innovativa mäklarkedjan handlar det inte bara om att säga det. Utan om att visa det. «Det ger konsumenten stort värde att få veta om mäklaren är bra på visningar, budgivningar eller liknande. » Därför kan nästa steg bli att implementera Lipscores Product Attributes, där man kan precisera feedbacken genom att ställa tre uppföljande frågor till kunderna. Det skulle exempelvis kunna handla om frågor som; hur nöjd var du med visningen, budgivningen eller uppföljningen. «Det skulle kunna ge oss ännu större insikt i hur Nordvik Bolig som organisation kan bli ännu bättre, » konstaterar Bjørnar.

«Det bästa och viktigaste du kan göra som mäklare är att leverera kvalitet från början till slut. Levererar du en bra kundupplevelse får du sannolikt ett bra omdöme – och då får du fler uppdrag! »

Vi hjälper ditt företag att få 2-4 gånger fler ratings och 100% äkta reviews!

Ingen annan lösning på marknaden ger dig fler ratings & reviews än Lipscore, eller kan garantera att alla kundomdömen är 100% äkta, skrivna av verkliga köpare med deras egna ord, oredigerade och verifierade av deras identitet.

Varför välja Lipscore?

GARANTERAT ökad svarsfrekvens – eller pengarna tillbaka!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar.