Makeup Mekka går in på nya marknader med översatta recensioner – det ger ökat förtroende!

Makeup Mekka har nyligen expanderat till flera nya marknader och kan visa recensioner på lokala språk. «För oss ger det ökat förtroende när vi går in på en ny marknad», berättar CEO Berit Sjøvik.

Lipscores automatiska översättningar har implementerats och det ger Makeup Mekka fördelar när de säljer över gränserna. Sedan 2020 har företaget även funnits på den svenska marknaden och nyligen var det dags för både Danmark och Tyskland. «Vi hade redan många norska recensione», berättar Berit. «Men när vi gick in i Sverige, Danmark och Tyskland hade vi ju inga lokala omdömen att visa. Därför var det superviktigt för kunderna att kunna se våra andra recensioner, fast på sitt eget språk.»

Makeup Mekka med automatisk oversatte anmeldelser

Skandinaviskt indie-brand inom smink

Makeup Mekka är ett skandinaviskt oberoende sminkmärke. Produkterna säljs endast i deras egna webbutiker online, utan mellanhänder. «VVi erbjuder bra kvalitet till lägre pris», förklarar Berit. «Och det kan vi göra eftersom vi inte har några fysiska butiker». Sminket tillverkas på samma fabriker som de kända varumärkena, men med Makeup Mekkas egen prägel och stil. Varorna tas direkt från fabriken till lagret i Norge och skickas sedan direkt till konsument. «Det blir både billigare och mer miljövänligt än att distribuera ut till många olika butiker.»

Företaget är duktiga på att vara on-trend och kan snabbt lansera nya produkter. «Ser vi en ny trend på tiktok kan vi agera snabbt och ta fram passande produkter.» En process som oftast är betydligt längre och långsammare på större företag. «Vi har förmånen att kunna vara lite roligare, mer lekfulla och personliga. Även på sociala medier.» Hos Makeup Mekka är retuscherad reklam absolut bannlyst. De vill visa naturlig skönhet och verklighetstrogna produktbilder. Något som också är viktigt i förhållande till att kunna uppfylla kundernas förväntningar.

Vill visa att omdömena kommer från äkta kunder

Makeup Mekka bygger på Viskans e-handelsplattform som nyligen har lanserat en integration mot Lipscore för insamling av betyg och recensioner. «Det system vi hade tidigare var väldigt statiskt. Men Lipscore är anpassningsbart och garanterar äkta recensioner. Många fejkar recensioner i dag, så det är viktigt för oss att visa att omdömena kommer från äkta kunder. Och att vi har ett tredjepartssystem som verifierar våra recensioner,» berättar Berit. Lipscores inbyggda funktionalitet säkerställer att alla recensioner kommer från äkta kunder. Och att de är skrivna med köparens egna ord utan ändringar.

Makeup Mekka använder feedbacken på flera sätt. Både i produktutvecklingen för att se om en produkt behöver uppdateras. Men också för att utvärdera om en vara ska få vara kvar i sortimentet eller inte. «En produkt kan sälja mycket, men om många är missnöjda med den, behöver vi fundera på om den ska bort,» förklarar Berit. Dessutom används kundernas feedback i marknadsföringen. Företaget upplever nämligen att speciellt de unga konsumenterna hellre vill ha råd från andra användare. Som faktiskt använder sminket.

Bra mobilanpassning, integration och samarbete

Nästan hela Makeup Mekkas försäljning kommer från mobila enheter och därför är en bra mobilanpassning avgörande. «Vi kan anpassa hur betygen visas för våra kunder. Eftersom hela 95% av vår försäljning kommer från mobil, är mobilanpassningen väldigt viktig.» Generellt är Berit oerhört nöjd med samarbetet mellan Viskan och Lipscore för att skapa en välfungerande lösning. «Fördelen för oss är att vi har en gemensam önskan om att få till den allra bästa integrationen,» fortsätter hon. «Nu är den tekniska biten på plats och vi finjusterar widgets och design på shoppen. Allt fungerar superbra nu och vi är otroligt nöjda.»

Förstklassigt system och support

«Vår Customer Success Manager på Lipscore är helt fantastisk!» utbrister Berit när hon ska berätta om resan med Lipscore hittills. «HHon förstår var vi kommer ifrån och vad vårt mål är. Vi ställer många frågor, men hon är väldigt snabb på att svara och vi har fått jättefin hjälp. Teamet på Lipscore har varit extremt professionella. Vi har benchmarkat flera andra system. Men av de ledande lösningar som finns på marknaden anser vi att Lipscore är top notch!» avslutar Berit.

Vill du lära dig hur du får ut mer av dina ratings & reviews?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Bli inbjuden till våra kostnadsfria webbinarier och få relevanta artiklar och användbara tips per e-post ca. en gång i månaden.