På bara sex månader har Horseonline nästan tredubblat antalet betygsatta produkter!

För ett halvår sedan valde Horseonline att byta till Lipscore från en av världens största lösningar för betyg och recensioner. Det har resulterat i flera positiva effekter. Svarsfrekvensen har bland annat ökat från drygt 6% till hela 24%!

«Något av det mest positiva är att vår täckningsgrad har mer än fördubblats. Det vill säga antalet produkter på sajten som har omdömen», berättar Timmy Norin, CMO och delägare hos Horseonline. «Och då pratar vi om produkter med skrivna recensioner. Tittar man på antalet betyg, eller så kallade ratings, har antalet betygsatta produkter nästan tredubblats. En betydligt större andel av vårt sortiment har i dag omdömen vilket ger en bättre upplevelse för kunden, » fortsätter Timmy som såklart är väldigt nöjd över den positiva utvecklingen.

Horseonline med Lipscore real reviews

Fokus på den digitala upplevelsen

Horseonline är en renodlad e-handel inom ridsporten, som är en av de största ungdomsidrotterna i Sverige. Företaget grundades 2015 med en inriktning på premiumsegmentet. Med åren har sortimentet utökats och riktar sig i dag även till amatörryttare och ridskolor. Fortfarande med fokus på kvalitetsprodukter.

Till skillnad från konkurrenterna, som har fysiska butiker som primär försäljningskanal, satsar Horseonline fullt ut på näthandel. «Alla system vi investerar i har för avsikt att optimera och skapa en så effektiv e-handel som möjligt,»förklarar Timmy. «Med så snabba leveranser och så bra information som möjligt. » Produktrecensioner spelar en stor roll i att ge kunderna den information de behöver för att genomföra ett köp online. Utan att fysiskt kunna hålla produkten i handen.

Horseonline har genomfört flera förbättringar för att optimera kundupplevelsen. Fraktalternativen har blivit mer flexibla med Instabox och hemleveranser som komplement till Postnord. De har valt att jobba med e-handelsplattformen Askås som har bra stöd för tredjepartsintegrationer. «Det gör det möjligt för oss att samarbeta med tredjepartsleverantörer som är specialister på olika områden. Såsom Lipscore när det gäller betyg och recensioner », förklarar Timmy. Både affärssystemet och WMS-systemet har också uppgraderats. Något som framför allt har resulterat i snabbare leveranser.

Stor fördel med omdömen på alla produktvarianter

Många av företagets produkter finns i olika färger och storlekar. Med Horseonlines tidigare lösning för betyg och recensioner var omdömena knutna till den exakta variant som kunden köpt. Men med Lipscores avancerade varianthantering visas de på alla färgvarianter. «Det är en enorm fördel som gör att antalet recenserade produkter skjuter i höjden! »

Inom en snar framtid kommer Horseonline också att börja använda Lipscores funktion Product Attributes. Något som Timmy ser mycket fram emot. Det kommer att ge kunderna möjlighet att betygsätta egenskaper som storlek, kvalitet och komfort. En funktion som potentiellt kan bidra till färre returer eftersom kunderna får ännu mer information att basera sina köpbeslut på.

Support Triggers hjälper oss att göra ALLA kunder nöjda

Funktionen Support Triggers flaggar dåliga omdömen och ger kundtjänsten möjlighet att agera. «Ofta handlar det nämligen om missförstånd, » berättar Timmy. «Det händer att nöjda kunder skriver en positiv text men råkar klicka på 1 stjärna av misstag». Med Lipscore kickar en fördröjning in som ger företaget tid att kontakta kunden, reda ut misstaget eller lösa problemet. Sedan kan recensionen skickas ut på nytt. Detta var inte fal med Horseonlines tidigare leverantör av betyg och recensioner. Då hade kunden tyvärr ingen möjlighet att ändra en lämnad recension.

Kundernas feedback hjälper dessutom Horseonline att utvärdera sitt sortiment. «Triggern fångar upp produkter som konsekvent får ett annat omdöme än vi förväntat oss. Och det ger oss underlag att utvärdera om den ska finnas kvar eller inte. I vissa fall tar vi feedbacken vidare till tillverkaren. »

I dag väljer 24% av kunderna att ge feedback

Horseonlines kunder är engagerade och vill dela med sig av sina upplevelser. Vissa produkter kräver både tid, omtanke och research innan kunden är beredd att genomföra ett köp. «Då blir man mer benägen att berätta hur man faktiskt upplever produkten. Är man nöjd, vill man dela med sig. Annars är det vanligt att missnöjda kunder låter högst. Men vi upplever att många konsumenter vill visa upp sina köp och hjälpa andra att välja rätt ».

Det förutsätter såklart att det är enkelt för kunden att ge feedback. Här ligger en del av förklaringen till att Horseonline har lyckats höja svarsfrekvensen från drygt 6% till hela 24% med Lipscore. Till skillnad från deras tidigare lösning erbjuder Lipscore nämligen möjligheten att ge ett betyg utan ett skriftligt omdöme. Det gör att även de som inte har lust att skriva en recension enkelt och friktionsfritt kan ge ett betyg.

Hög svarsfrekvens gynnar varumärket

«Högre svarsfrekvens innebär också att fler exponeras för vårt varumärke efter köp», konstaterar Timmy. «1-2 veckor efter köp vill vi gärna exponera kunderna för vårt varumärke igen. För att påminna om att det var hos oss de handlade. Det är viktigt för att till exempel få förstagångsköpare att handla igen.» Samtidigt betonar Timmy hur otroligt betydelsefull den höga svarsfrekvensen är för arbetet med branding. Eftersom många fler kunder exponeras för varumärket igen efter köp i dag jämfört med tidigare, så bidrar det till varumärkesbyggandet.

Kan fler recensioner ge mer kostnadseffektiva google ads?

Ja, det är inte alls osannolikt enligt Timmy på Horseonline. Men han poängterar att företaget har gjort många satsningar under året. Därför kan det vara svårt att säga exakt hur stor del av effekten som beror på samarbetet med Lipscore. Men han är övertygad om att det signifikant större antalet produkter som nu har ett omdöme gör skillnad. Det har bidragit till ökad trafik, ökad konvertering och ökad intäkt på företagets google annonser. Dessutom med en lägre kostnadsutveckling jämfört med föregående år.

«KKort sagt misstänker jag att recensionerna bidragit till en mer kostnadseffektiv annonsering. Vilket mer eller mindre är en motsatt trend mot förväntning, och gentemot andra kanaler », fortsätter Timmy. En otroligt spännande utveckling som blir intressant att följa under de kommande åren när företaget samlat på sig ännu mer data.

Intuitiv plattform som är lätt att använda

«Plattformen är väldigt överskådlig och intuitiv. Vi har också en närmare dialog med Lipscore än med vår tidigare partner », berättar Timmy. Det är lättare att bolla idéer och få hjälp med vidareutveckling.

Företaget som i dag består av 7 fastanställda samt säsongsarbetare vill driva en så effektiv e-handel som möjligt. Därför är ett lättjobbat system A och O för att minska overheadkostnaderna och istället kunna lägga pengar på att växa. I dag levererar Horseonline endast till svenska kunder och vill etablera sig ordentligt på hemmamarknaden. Men sedan kan det absolut bli aktuellt att kika över gränserna!

Vi hjälper ditt företag att få 2-4 gånger fler ratings och 100% äkta reviews!

Ingen annan lösning på marknaden ger dig fler ratings & reviews än Lipscore, eller kan garantera att alla kundomdömen är 100% äkta, skrivna av verkliga köpare med deras egna ord, oredigerade och verifierade av deras identitet.

Varför välja Lipscore?

  • Marknadens bästa svarsfrekvens
  • 100% Äkta, Verifierade och Lagliga reviews
  • Få insikter du kan använda för att öka omsättning och lönsamhet
  • Fånga upp och hantera missnöjda kunder på ett bra sätt
  • Avancerad funktionalitet

GARANTERAT ökad svarsfrekvens – eller pengarna tillbaka!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar.